onsdag 25 november 2009

Frans fri från blogg-besvär

Frans Strandberg, 15 år, bloggar om sin verklighet på ett "skabbigt gymnasium" som han själv uttrycker det. Han är omgiven av en massa ”estetfjortisar”, losers som finner nöje i att supa sig fulla och spy i en papperskorg, helg efter helg, samt sin obotligt ”torre engelsklärare”. Unge herr Strandberg står knappt ut. Bloggandet är hans release button, säkerhetsventilen som hindrar honom från att pysa över.

Han skriver subjektivt, träffsäkert och humoristiskt. Och han gör det bra! För bra? Häromdagen spärrades nämligen hans inloggning till skolans datorer – helt utan förvarning. Tydligen finns det läsare som inte förstår hans personliga vinkling. Det är för mig svårt att begripa vad som skulle uppnås genom ett avstängt datakonto. Frans tycks sköta skolarbetet exemplariskt och verkar blogga på lediga stunder. Som om ett blockat login skulle hindra en ung smart grabb från att skriva om sina tankar och känslor!

Skolan inser tack och lov sitt misstag för nu är det fritt fram att göra skolarbete och blogga igen. Efter denna fadäs har Frans sannolikt bara fått mer vatten på sin kvarn, fler trogna läsare och vem vet - en del utrymme i media kanske väntar. Det är på sin plats att förtydliga att ovanstående rader är min tolkning av vad Frans har skrivit om i sin blogg. Döm själva och gör gärna som jag: Följ Frans Strandbergs sköna blogg.

(länken Franss blogg till höger)

Over and out,

En annan torr engelsklärare

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar