lördag 10 oktober 2009

Raggningsknep

- Gillar du tacos?
- Ja.
- Men vad intressant! Det gör jag också.

Man lär kunna ragga upp vilken snygging som helst med vilken öppningsreplik som helst, bara man får det att låta som ett unikt sammanträffande att just ni två, du och den du raggar på, har något alldeles särskilt gemensamt.

Jag hörde om en kille i 20-årsåldern som spenderade åtskilliga tusenlappar på en raggningskurs. Han berättade stolt för vännerna om alla knep som skulle omvandla honom till en fantastisk charmör. En av polarna hade lyssnat och lärt samt övat upp sin raggningskonst så i den milda grad att han aldrig behövde gå hem tomhänt.

Många är de unga damer som trånande gråtit sig till sömns efter hans åtråvärda väsen. Talets gåva, rätt replik till rätt brud och med perfekt timing därtill. Så kom plötsligt en vändning. En vacker dag var det stopp. Axlarna sjönk ihop och blicken blev matt och trött.

Ynglingens kaxiga framtoning hade bytts mot en vek ingen-vill-ha-mig-uppenbarelse. Grabben hade fallit på eget grepp – åkt dit som bara den. Kärat ner sig i en playgirl. Han fick smaka sin egen beska medicin. Det var ett hårt slag men lärdomen gjorde nytta - han är en ödmjuk person idag.

Vad hände med killen som gick kursen då? Han har fortfarande aldrig lyckats ragga upp någon tjej. Dyr kurs – inga kvinns. Undra om det verkligen är tjejer han föredrar. Oavsett, så är det bäst att alltid vara sig själv – don’t you think?

2 kommentarer:

  1. Den om att hitta ett gemensamt intresse var inte så dum...Bra mycket bättre än brukar du gå hit ofta?Eller wwwaa sscnnyggg du är.. vinglandes fram!!Tror killen lyckas bättre om han slutar desperat ragga och är sig själv!

    SvaraRadera
  2. Lena: Ynglingen kanske är någon vi båda känner ;-)

    SvaraRadera