torsdag 5 januari 2012

Spadagar på Marstrand

Vyn från linfärjan Koön-Marstrand

Några dagar på Marstrands Havshotell. Utsökt! Vi låg i blöt mest hela tiden. En dag klev vi ur bubbelpoolen, trotsade stormen och lät Lasse-Maja ta oss över sundet för att spatsera i solskenet på Carlstens fästning. Vi prickade de två timmar solen visade sig under tre dagar. Håret piskade i ansiktet och gamla tunga dörrar stod och slog till skumma lönngångar och mörka fängelsehålor. Vi var ensamma besökare, sannolikt pga av att vi smög oss förbi STOP-skylten och forcerade avspärrningarna. Spooky o spännande.

Vi summerar vistelsen och ger Ottos kök näst intill högsta betyg. Två luncher och två middagar blev det i restaurangen. Ingenting har lämnats åt slumpen här;  utsökta råvaror och en duktig kock. Tänk vad viktigt det är att knyta en bra krögare till sig på att sånt ställe. En detalj som skulle höja nivån ytterligare ett snäpp är om personalen piffades till lite. Någon hade slitna svarta skor med brallorna istoppade i sockorna, medan en annan hade ljusa joggingdojjor till en vid byxa. Nä, enhetligt ska det vara!

Idlaflickorna, bildkälla: mettespocketblogg.wordpress.com
Jag testade yoga och vattengympa. Jerker var med på det sistnämnda, som en av två män bland en hop damer, tjejer och valross-tanter. Vi ritade åttor med benen, svingade bollar likt Idlaflickorna och gjorde grodhopp så svallvågorna skummade vida kring. Vi klev ur poolen på darriga ben, nöjda med att inte ha mött drunkningsdöden. De hade ett riktigt snajsigt gym också. Såg vi. Genom rutan.

På hemvägen blev det några reafynd för den shoppigaste av oss (don't look at me) samt lunch i Kungsbacka. Jag ringde hem och rekade. En dotter är i Kläppen och åker skidor och den andra, som jag antog skulle vara ensam hemma, lät meddela att hon skulle sova hos sin moster. Bara att fortsätta hem till JJ - soffa, film, vila. Inte klokt vad man blir trött av att flyta omkring.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar