måndag 17 maj 2010

Den kärleken

"If you want my body, you have to make love to my mind", sjunger Tina Turner, eller var det Rod Stewart? Skit samma. Men jag har haft anledning att undra lite över det där. Vi tjejer behöver liksom bli lite uppvärmda i själen innan vi ger oss hän. Så har jag alltid tänkt. Nu är jag inte så säker längre.

Självklart är ett djupt samtal stimulerande men vi är ytterst primitiva varelser. Också. En läcker bakdel, ett par robusta överarmar, en blick som suger tag. Kom inte och säg att det är helt ointressant.

Poeten Bob Hansson menar att bland det dummaste han vet är när människor som är förälskade ska låtsas som om de inte är det. Folk verkar tro att man förlorar nånting genom att visa sig angelägen. Vadå? Vad har man egentligen att förlora på att visa gillande och uppskattning?

Att falla för nån är inte så svårt. Hur man håller kärleken vid liv sen - det är en annan femma! När jag var liten var det enklare. Då körde vi alltid med ramsan: "Om nån gång ditt hjärta brister, laga det med Karssons klister!" Finns Karlssons klister ens att få tag i längre? Nä! Där ser du hur svårt det har blivit med den där kärleken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar