måndag 18 januari 2010

Igång

Så är semestern snart ett minne blott och svångremmen dras åt av såväl ekonomiska orsaker som av hälsoskäl. Dagens statusrad på facebook lyder: "the painful awakening of forsaken muscles". Lite uppfräschning av träningsvärken är sannolikt att vänta imorgon.

I torsdags var det nypremiär på Friskis och Svettis. Fatta att de stackars försakade musklerna i armar och ben skakade av det obarmhärtiga uppvaknandet. Visst har vi rört på oss en gnutta under ledigheten - dansat och dykt - men några armhävningar stod inte direkt på dagordningen, ölhävararmens muskler undantaget.

Idag var det alltså dags att stressa vilande lemmar igen. En överpigg snubbe som brukar köra intensivpassen i vanliga fall höll i medelpasset klockan fem. Med militärisk disciplin fick grabben mig att köra slut på det sista jag hade. Den traditionella bastustunden var ljuvlig i kontrast.

Hemma hos oss jobbar vi åter för fullt, turas om att laga mat, gå på föräldramöten och glömma bort viktiga åtaganden. Karusellen är i full gång. Det känns märkligt nog riktigt bra.

2 kommentarer:

  1. Kontrast mellan vardag och semester gör att man uppskattar båda, på olika sätt.Komma hem nytankand med gyllene ögonblick,nya erfarenheter och glada skratt-då kan nog den gråaste vardag bli lite ljusare:)

    SvaraRadera